Heeft u ook zo een behoefte aan een fijne nachtrust? Staat u ’s morgens op met nek en rugklachten? Of wordt u na een minimale nachtrust van 7 uur gewoon niet uitgerust wakker? Dan kan het betekenen dat uw matras en of ledikant aan vervanging toe is. Belangrijk is om te weten wat voor een slaper u bent. Namelijk slaapt u het liefst op uw rug, zij of buik? Zo kan er bepaald worden aan de hand van de slaaphouding welke punten er het meeste comfort moeten bieden. Verder kan het gewicht ook een belangrijke rol spelen voor de keuze in hardheid van het matras. Zo vragen zwaardere slapers toch liever om een steviger (firm) matras. Een te hard of juist een te zacht matras kunnen uw klachten alleen maar verergeren. Laat u daarom altijd goed informeren bij de aankoop of bekijk of er de mogelijkheid is tot retourneren.
Tips voor de aanschaf van een matras:
Belangrijk is dat je enigszins uitgerust bent voor het testen van een matras. Een vermoeid lichaam vindt namelijk alles prettig liggen. Probeer bij het testen rekening te houden met wat voor een slaper u bent. Slaapt u op de rug? Dan is de vraag of de billen en de rug goed ondersteund worden? Slaapt u op uw zij? Dan is het belangrijk om erop te letten of de schouders comfortabel weg zakken. Voelt de hardheid prettig aan bij het liggen? Het kan natuurlijk zo zijn dat wanneer een matras nog ongebruikt is het even wennen is in het begin om hierop te slapen. Zeker als u daarvoor een wat minder stevig matras hebt gehad, dan moet het lichaam hieraan wennen tijdens het slapen.
Welke soort matrassen zijn er? Er zijn verschillende soorten matrassen en merken. Hieronder een kleine opsomming van de diversen matrassen.
Koudschuim
Een matras van koudschuim wordt ook gemaakt van polyurethaan. Dit soort matras is voor zwaardere mensen meer geschikt dan een polyether matras. Koudschuim heeft een open celstructuur. Hierdoor heeft het een veel betere veerkracht dan een polyether matras. Ook ondersteunt koudschuim het lichaam goed.
Traagschuim
Een matras is nooit helemaal van traagschuim gemaakt. Vaak is het alleen de bovenlaag, omdat het matras anders te zacht is. Traagschuim neemt langzaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Ook wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Een matras met traagschuim vormt zich naar het lichaam en is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten.
Latex matras
De kern van een latex matras is van rubber. Rubber is rekbaar en veerkrachtig. Vaak wordt er natuurlatex of natuurrubber voor gebruikt en soms synthetische latex. De veerkracht van natuurlatex is groter dan die van synthetische latex. Nadeel van het latex matras is dat het warm kan aanvoelen, rubber ademt namelijk niet. Ook gaat een latex matras vaak minder lang mee dan andere soorten matrassen. Een latex matras gaat zo’n zeven jaar mee, andere matrassen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar.
Assortiment
Aangezien ieders wensen voor een prettige nachtrust verschillen, is er met veel zorg en kennis een assortiment van matrassen samen gesteld. Van diversen soorten merken, materialen en diversen afmetingen verkrijgbaar in matrassen. De Pullman Silverline premier matras en de Pullman Silverline excellence matras staan om hun kwaliteit en een goede nachtrust bekend. Meer informatie nodig? Bekijkt u gerust eens de webshop van Slapendoejezo Slaapspeciaalzaak.